Prøver meg frem!
av Patrick Kristiansen

bilde
 
 

Liker bildet7 kommentarer


haha, skjer med dette narciss? Det er mitt første bilde, jeg testet bare ut dette.. Så stfu ;)
8 år, 8 måneder siden

Selvfølgelig er begge HDR, men begge ser også "like" ut, samtidig som de ser like ut som alle andre HDR-bilder. Jeg har aldri sett noen med unike overdrevne HDR-bilder; bare forskjellige stadier av hvor hardt man har dratt i spakene.

De vil ikke om 500 år kunne se tilbake på (HDR) bildene dine og si; "Shit! Et EKTE Morten!" Du fjerner deg selv fra bildet.
8 år, 8 måneder siden

Jeg sier ikke noe imot "ekstrem-HDR". HDR er HDR; brukt riktig eller feil.

Jeg har jo oppfordret ham til å eksperimentere hele tiden :s Jeg bare anbefaler at han lærer seg å gjøre det "riktig" først.
8 år, 8 måneder siden

En siste gang nå; det finnes en "korrekt måte å anvende HDR" på. Du har også Tilt/shift, som er en annen fototeknikk som folk har begynt å påføre digitalt, og bruker feil. Man kan lett si at et bilde har dårlig bruk av HDR. Ærlig talt. "Etterbehandlingen kan justeres på så uendelig mange måter" - Så hvorfor ser alle "HDR-bilder" helt like ut da?
8 år, 8 måneder siden

Når det gjelder en teknikk, så er det helt klart noe som er "riktig". Sånn er det bare. Jeg snakker bare om teknikken, og ikke fotografi generelt. Sier heller ikke at han ikke skal drive med "ekstrem HDR".

Personlig tror det er lurere, og man lærer mer, av å først forstå og klare teknikken sånn den er ment for å brukes, for så å eksperimentere og utforske de (skjulte) mulighetene som er tilstede.
8 år, 8 måneder siden

Heller lære å gjør ting riktig før man begynner å utfordre mulighetene som ligger i en teknikk?
8 år, 8 måneder siden

Bare et lite tips. HDR er en teknikk for å fange scener med høyt spenn i lyse og mørke partier. Eksempel er landskapsfoto, hvor man vil ha både himmel og bakke korrekt eksponert. Eller innendørs, og du vil ha innsiden av rommet og landskapet ut vinduet riktig eksponert. Man skal egentlig ikke kunne se at HDR har blitt brukt (Når utført riktig)

Men uansett morsomt å prøve seg frem og eksperimentere! Stå på!
8 år, 8 måneder siden

Logg inn for å kommentere.

3

liker

1020

visninger
  • Dato: 2011-03-14 19:37:27
  • Kamera: NIKON D90
  • Lukkertid: 10/100 sek
  • Blender: f/4.0
  • Brennvidde: 10mm
  • ISO: 1600
  • Blitz: Nei
  • Dimensjoner: 4288x2847

  • Foto id: #31926
  • Publisert: 2011-03-14

Alle rettigheter tilhører fotografen
 
Alle rettigheter tilhører fotografen
Fotoeske.no by Webstory AS © 2019